nieuws

Webiste up-to-date

Dagelijks proberen wij met uiterste zorg het aanbod op onze website up-to-date te houden, maar dat is helaas niet altijd mogelijk.

Wilt u weten wat ons actuele aanbod is, kom dan gerust langs.
De koffie staat klaar!

Team ScooterService BoxmeerWat zijn Euro 4 scooters?

De afgelopen weken verschenen er de nodige verontrustende berichten in de media over een verbod op scooters. Maar zo’n vaart loopt het niet: alleen de verkoop van nieuwe, minder schone scooters wordt vanaf januari 2018 aan banden gelegd. Europese regels stellen namelijk dat er vanaf 1 januari 2018 alleen nieuwe scooters (brom- n snorfietsen) verkocht mogen worden die voldoen aan de milieuclassificatie Euro4. Rijdt u nu op een scooter met milieuclassificatie Euro2 of Euro3, dan kunt u dat zonder problemen blijven doen.

We hebben de belangrijkste vragen en antwoorden voor u op een rij gezet.

Is de verkoop van scooters straks verboden, zoals ik in de krant lees?
- Nee, alleen de nieuwverkoop van scooters met milieuclassificaties Euro2 en Euro3 wordt vanaf januari 2018 verboden. Rijdt u nu op zo’n scooter of overweegt u er in 2017 nog n te kopen, dan kunt u dat gewoon blijven doen.

Wat wordt er dan precies verboden en wanneer?
- Europese regels verbieden vanaf januari 2018 de verkoop van nieuwe scooters (brom- n snorfietsen) met milieuclassificatie Euro2 en Euro3.

Ik heb net een nieuwe scooter gekocht en die heeft milieuclassificatie Euro3. Mag ik daar dan straks niet meer op rijden?
- Wie nu een Euro2- of Euro3-scooter heeft, of in 2017 nog gaat kopen, mag daar zonder problemen mee blijven rijden.

Waarom wordt de verkoop van bepaalde scooters verboden?
- Het zijn Europese milieuregels die op 1 januari 2018 van kracht worden, die dit voorschrijven, met als doel een schoner milieu.

Zijn er al alternatieven op de markt voor die euro2 en euro3 scooters?
- Ja, er komen in 2017 mondjesmaat scooters beschikbaar met milieuclassificatie Euro4. Naar verwachting komt het aanbod van die nieuwste generatie eind van dit jaar goed op gang. Ook werkt de branche hard aan elektrische scooters om de uitstoot nog verder terug te dringen.

Heeft tweetakt of viertakt er ook iets mee te maken?
- Nee dat heeft niets te maken met het milieuaspect. Dit zegt alleen iets over de techniek van de motor.

Kan ik niet beter wachten met de aanschaf van een nieuwe scooter?
- Nee hoor, u kunt nu gewoon een mooie scooter uitzoeken in de showroom. En als de keus op een Euro2- of Euro3-scooter valt, is dat prima. Daar kunt u dan nog jaren met veel plezier op blijven rijden.

Heeft u toch nog vragen? Kom dan langs of bel ons even.

Met vriendelijke groet,
Team ScooterService BoxmeerPrijswijziging nieuwe scooters!!!

Sinds 01-01-2017 zijn alle de prijzen op nieuwe scooters INCLUSIEF btw, kenteken kosten, leges, tenaamstelling & rijklaar kosten!!

Druk- en of typefouten voorbehouden.Aanvullende garantievoorwaarden Kymco 50cc modellen

Met ingang van 1 April 2017 biedt Kymco een aanvullende garantie op alle nieuwe Kymco 50cc Brom en Snor scooters, welke de garantietermijn tot 3 jaar verlengt en het aantal kilometers onbeperkt maakt i.p.v. 12.000km.

Informeer naar de voorwaarden.

Kymco_3_jar_garantie.jpg

Even wat duidelijkeheid over de snorscooter!

Even wat duidelijkheid over de snorscooter.

De politie beschouwt een snorfiets als opgevoerd wanneer de toegestane snelheid van 25 km/u + 4 km/u overschreden word.
Wanneer de scooter dus een snelheid haalt van 30km/u of meer.

VOORBEELD:
Rollerbank geeft aan 34 km/u, meetcorrectie - 5km/u = 29km/u.
Met deze snelheid is er niks aan de hand.

Rollerbank geeft aan 35km/u, meetcorrectie - 5km/u = 30km/u.
Met deze snelheid gaat de politie niet akkoord en krijgt de scooter een WOK STATUS.
Om de WOK STATUS van de scooter af te halen moet de scooter opnieuw worden gekeurd bij de RDW.Altijd met een glimlach onderweg! Daarom koop jij bij de officile SYM dealer.

Altijd met een glimlach onderweg! Daarom koop jij bij de officile SYM dealer.

Kopen met zekerheid, willen we allemaal. Voor een scooter doe je dat bij de officile SYM dealer! SYM Nederland werkt met een Selectief dealernetwerk. Waarom een selectief dealernetwerk?
Wij van SYM vinden het erg belangrijk dat je “waar voor je geld” krijgt. Koop je jouw SYM scooter bij een officile SYM dealerdan mag je dat verwachten. Daar staan wij als importeur garant voor!

Wat mag je verwachten van de officile SYM dealer?

De officile SYM dealer heeft alle benodigde trainingen en opleidingen van ons doorlopen. Hij kent ons product en zal je adviseren over het onderhoud waardoor de scooter uiteindelijk meer waard blijft. Maar het start al bij je eerste bezoek. De SYM dealer handelt volgens dezelfde waarden als wij met respect, vertrouwen en kennis. Wij zien er streng op toe dat de officile SYM dealer zijn showroom en werkplaats up to date heeft. Altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op alle fronten zodat je een snelle garantie of service afwikkeling mag verwachten. Of het nu een vraag is over je scooter, je onderdelen of accessoires die je nodig hebt. Of dat je toe bent aan een nieuw model, deze dealer is voor jou de expert die voldoet aan jouw verwachting. Je zult altijd de juiste keus maken voor jouw unieke mobiliteitsvraag. Je zult tevreden rondrijden en mocht er toch iets zijn dan zijn de garantievoorwaarden en service transparant en helder. Zo weet je waar je aan toe bent en dat je altijd aan het juiste adres bent bij de officile SYM dealer.

Je vind de officile SYM dealer via onze dealer-locator op onze website

De officile SYM dealer biedt jou:

- Professionele begeleiding bij de aanschaf van jouw SYM scooter.
- Een professioneel uitgeruste werkplaats met voldoende technische kennis.
- Een showroom met een ruime keuze uit de modellen lijn van SYM.
- 24/7 informatie over verwachte levertijden via ons dealerintranet.
- De laatste ontwikkelingen en garantieprocedures waardoor een transparante service mogelijk is.
- Altijd het gebruik van originele onderdelen door onze SYM service kits.
- 2 jaar garantie afwikkeling.Officieel scooterdemontagebedrijf

De vergunning is binnen en de aansluitovereenkomst met Scooter Recycling Nederland (SRN - is het Nederlandse recyclingsysteem voor brom- en snorfietsen, ofwel brommers en scooters tot 50cc) is getekend. Dit betekent dat wij vanaf heden officieel de status scooterdemontagebedrijf hebben en u bij ons terecht kunt voor het inleveren van uw oude brom- of snorfiets.

SRN is een initiatief van brom- en snorfietsfabrikanten en dealers om op een maatschappelijk verantwoorde manier oude brom- of snorfiets te recyclen, nieuwe grondstoffen beschikbaar te maken en milieugevaarlijke stoffen op de juiste wijze af te voeren.

Onderstaand wat algemene informatie:

ALGEMEEN:

Wat is SRN en wat is het doel?
Scooter Recycling Nederland is het recyclingsysteem van de brom- en snorfietsbranche. Het is opgezet in 2011 door RAI Vereniging en BOVAG, met het doel om een milieuvriendelijke verwerking van oude brom- en snorfietsen te verbeteren.

Hoeveel brom- en snorfietsen rijden er in Nederland op de weg?
Er rijden in Nederland ruim 1,1 miljoen brom- en snorfietsen op de weg. Hiervan worden jaarlijks ongeveer 12.000 afgedankt.

Wat wordt er gerecycled van een brom- of snorfiets?
De brom- of snorfiets bestaat voor het grootste deel (ongeveer 2/3 deel) uit metaal wat goed te recyclen is. Materialen die apart worden gedemonteerd en gerecycled zijn olie, brandstof en de accu. Op deze wijze wordt in ieder geval ruim 70% van het gewicht gerecycled.

Wat betekent de Green Deal tussen SRN en de Rijksoverheid?
Een Green Deal is een afspraak tussen de Rijksoverheid en een private partij waarbij wet- en regelgeving waar nodig wordt aangepast om een duurzaam initiatief mogelijk te maken of te versnellen. SRN heeft met de overheid afgesproken de wet te wijzigen rondom de vergunningverlening voor recycling van brom- en snorfietsen. Nu worden bedrijven die brom- en snorfietsen willen recyclen geconfronteerd met een zware vergunningaanvraag, die duizenden euro's aan kosten met zich meebrengt. Veel dealers hebben zo’n vergunning niet, maar willen wel graag brom- en snorfietsen (blijven) recyclen. Door een wetswijziging die in 2014 ingaat, is een dure vergunning straks niet meer nodig. Voor de periode tot 2014 gaat SRN de lokale overheden verzoeken om in de handhaving alvast rekening te houden met deze nieuwe wetgeving.

CONSUMENTEN:

Krijg ik nog wat voor mijn oude brom- of snorfiets?
SRN geeft geen vergoedingen aan de laatste eigenaar van een oude brom- of snorfiets. De beperkte (materiaal)waarde die een brom- of snorfiets aan het einde van het leven nog heeft, wordt gebruikt om de recyclingkosten te dekken.

Waar kan ik mijn oude brom- of snorfiets inleveren?
U kunt met uw oude brom- of snorfiets terecht bij n van de bij SRN aangesloten inleverpunten. Voor u is dit ScooterService Boxmeer.

Wat gebeurt er met mijn brom- of snorfiets nadat ik deze heb ingeleverd?
Uw oude voertuig zal door ons worden verwerkt. Hier worden milieubelastende materialen als olie en brandstof verwijderd. Ook de accu wordt uit de brom- of snorfiets gehaald. Het metaal wordt in een shredder teruggewonnen voor hergebruik.

Wat is een recyclingbijdrage en waarom moet ik deze betalen?
De recyclingbijdrage is een bedrag dat u vanaf 1 maart 2013 moet betalen bij de aanschaf van een nieuwe brom- of snorfiets. U betaalt een recyclingbijdrage voor de volgende brom- of snorfiets. Deze bijdrage maakt het mogelijk om een systeem voor inname en recycling van brom- en snorfietsen te realiseren. De recyclingbijdrage is nu vastgesteld op €10,-.

SRN_logo.jpg

Met uw autorijbewijs B op een brom- of snorscooter rijden!

De sleutel tot scooterrijden is uw autorijbewijs. De scooter is voor heel veel forenzen de ideale oplossing voor woon-werkverkeer. Met uw rijbewijs B mag u namelijk ook automatisch op een brom- of snorscooter rijden.

Met een scooter heeft u nooit last van files en komt u dus altijd op tijd op uw werk of op uw afspraken. Voor middellange afstanden is het een perfect alternatief voor de auto, met allerlei grote voordelen. U hoeft nooit meer eindeloos op zoek naar die ene beschikbare parkeerplaats in de binnenstad tegen woekertarieven, u haalt heel eenvoudig een brandstofverbruik van 1 liter op 30 kilometer en u bent geen motorrijtuigenbelasting verschuldigd. Steeds vaker zijn er in stadscentra ook speciale scooterparkings beschikbaar. En mocht u bang zijn voor een regenbui: wees gerust, want volgens meteorologen valt in Nederland slechts 7% van de tijd neerslag, hetgeen per jaar neerkomt op zo'n 15 van uw werkdagen.

Rijbewijs
Bent u in het bezit van een autorijbewijs (categorie B)? Dan ziet u op uw roze papiertje of pasje ook de letters AM staan; dat betekent dat u een brom- of snorfiets met een maximale cilinderhinhoud van 50cc mag besturen. U hoeft daarvoor gn aparte rijlessen te nemen of examen voor te doen. Wilt u graag scooterrijden, maar voelt u zich nog niet helemaal thuis op zo'n tweewieler? Er zijn honderden bij BOVAG aangesloten rijscholen in het hele land waar u terecht kunt voor een vrijblijvende bromfietsles, uiteraard onder begeleiding van een deskundige instructreur.


Comfortabel
De term 'scooter' is een verzamelnaam en typeert het uiterlijk van de gemotoriseerde tweewieler: omdat het motorblok onder de zitting is geplaatst en rechtstreeks het achterwiel aandrijft, rusten de voeten naast elkaar op een treeplank en achter het schutbord waarop het stuur is gemonteerd. Enorm comfortabel dus; wanneer er ook nog een windscherm op het stuur is gemonteerd, zit de bestuurder vrijwel volledig beschut tegen weersinvloeden. Zowel motorfietsen als brom- of snorfietsen kunnen een 'scooter' zijn; met een cilinderinhoud vanaf 50cc is het officieel een motorfiets en daarvoor heeft u wl een apart rijbewijs nodig (categorie A). Tot 50cc is het voor de wet een bromfiets f een snorfiets en die mag u met rijbewijs AM besturen, hetgeen u dus automatisch verkrijgt bij het autorijbewijs B.

Brom of snor
Of het een brom- of een snorfiets betreft, hangt af van de maximale constructiesnelheid. Is de scooter afgeregeld op max. 45 km/u, dan betreft het een bromfiets -met geel kentekenplaatje- en is de bestuurder (en passagier) verplicht een helm te dragen. Bromfietsers moeten binnen de bebouwde kom op de rijbaan rijden, tenzij anders aangegeven. Is de maximale constructiesnelheid 25 km/u, dan is het een snorfiets (blauwe plaat), zonder helmplicht, waarvoor vrijwel dezelfde verkeersregels gelden als voor een fiets.Innamepunt scooterrecycling

Het recyclingsysteem voor brommers en scooters gaat als volgt in zijn werk:
1.Laatste eigenaar brengt de brom- of snorfiets naar een innamepunt
2.Innamepunt neemt de brom-of snorfiets in
3.Bij het innamepunt ontvangt de laatste eigenaar een vrijwaringsbewijs
4.Het innamepunt meldt de brom- of snorfiets via de website aan voor recycling
5.De brom- of snorfiets wordt opgehaald door het recyclingbedrijf
6.Het recyclingbedrijf haalt de milieugevaarlijke vloeistoffen en de accu uit de brom- of snorfiets voor recycling, het restant wordt afgevoerd naar de shredder. Bij de shredder wordt het metaal eruit gehaald voor hergebruikRecyclingbijdrage!

Wat is een recyclingbijdrage en waarom moet ik deze betalen? De recyclingbijdrage is een bedrag dat u vanaf 1 maart 2012 moet betalen bij de aanschaf van een nieuwe scooter. Deze bijdrage maakt het mogelijk om een systeem voor inname en recycling van brom- en snorfietsen te realiseren. Het idee is om met de recyclingbijdrage ook toekomstige milieugerelateerde projecten voor de brom- en snorfietsenbranche / -sector te kunnen bekostigen. De recyclingbijdrage is nu vastgesteld op €17,99.