aanbiedingen

Askoll eS2 Elektrisch

Zoek je een leuke, moderne scooter? Bekijk dan eens de Askoll e-scooter! Je kunt kiezen uit 2 uitvoeringen en verschillende trendy kleuren. Het ontwerp is uniek en degelijk. De wegligging is erg goed, en hij is zeer onderhoudsvriendelijk!

Tanken via het stopcontact
Elektrische scooters zijn steeds meer in trek. Niet zo verwonderlijk want ze zijn super schoon en de kosten per kilometer zijn bijzonder laag. Tanken doe je via het stopcontact want je hoeft alleen de accu op te laden.

Gebruikte technieken
De Askoll e-scooter is, zoals je van een moderne elektrische scooter mag verwachten, voorzien van moderne technieken. Zo is de elektromotor geheel borstelloos en voorzien van een permanente magneet. Geen koolborstels dus die je op den duur moet vervangen. Bij de eS1 wordt een 1500W motor geleverd, en bij de eS2 een 3000W. De kracht van de motor wordt via een getande riem overgebracht op het achterwiel. Bij de eS1 is het vermogen (koppel) 100Nm en bij de eS2 130Nm. De gemiddelde 50cc scooter heeft vaak niet meer dan 4Nm aan koppel dus 100 of 130Nm (Newton Meter) is heel veel.

Het voorwiel is voorzien van een hydraulische schijfrem met een doorsnede van 190mm en het achterwiel is voorzien van een flinke trommelrem. Askoll heeft gebruik gemaakt van een hydraulische en telescopische voorvork welke in combinatie met de 16 inch wielen erg goede prestaties neerzet. Manoeuvreren gaat zeer gemakkelijk en de wegligging is erg goed. Besturen van deze elektrische scooter gaat dus moeiteloos.

Voor het frame is een stalen buizenframe gekozen. Licht in gewicht en erg sterk. Ook de andere gebruikte materialen zijn duurzaam. Over het design is erg goed nagedacht. Het hele ontwerp is onderhoudsvriendelijk gemaakt en kan beslist tegen een stootje. Onderhoud heeft de scooter nauwelijks nodig. Eigenlijk zijn alleen de remmen, zoals bij iedere scooter, een onderhoudspunt. Verder heb je nergens omkijken naar.

Verschil tussen de eS1 en eS2
Tussen de Askoll eS1 als Askoll eS2 zitten kleine verschillen. De eS1 kun je zien als een 1-persoons elektrische scooter, en de eS2 als 2-persoons.

Model eS1
De eS1 is de 1-persoons uitvoering waarbij het zadel wat korter is gemaakt in tegenstelling tot het 2-persoons zusje. Bij dit model is er slechts 1 accu aanwezig met een capaciteit van 1045Wh en is er een 1500 Watt motor aanwezig. Met een volle accu kun je ongeveer 40 kilometer afleggen. Het maximale koppel bedraagt 100Nm. Het totaalgewicht van de Askoll eS1 ligt rond de 70 kilogram.

Model eS2
De eS2 heeft een 2-persoons zadel, voetsteps, een sterkere motor (3000W), en 2 accu’s van in totaal 2090Wh. In het display worden dan ook 2 accu’s afgebeeld met een aparte accumeter. Wanneer beide accu’s opgeladen zijn dan kun je ongeveer 71 kilometer rijden. Het maximale koppel bedraagt 130Nm. Het totaalgewicht van de Askoll eS2 ligt rond de 82 kilogram.


Beschikbaar in snorscooter en bromscooter uitvoering
Je kunt de Askoll eS1 en eS2 e-scooter kopen als snorscooter en bromscooter. Het verschil is de maximum snelheid die ze kunnen rijden. Een snorscooter kan 25km per uur en een bromscooter kan 45km per uur.

Groener kan niet
Met de elektrische scooter van Askoll rijd je 100% op elektriciteit, dus groener kan het niet. De e-scooter heeft geen uitstoot waardoor hij iedere milieuzone in mag en zelfs bij indoor gelegenheden gebruikt kan worden. Denk aan een groot warenhuis, magazijn, of opslag. De richtingaanwijzers en het achterlicht zijn voorzien van LED technologie, en de koplamp is voorzien van een halogeen lamp. De eS1 heeft zelfs de Green Prix award gekregen in de categorie ‘No Smog Mobility’.

De cockpit
De cockpit is deels digitaal en deels analoog. De snelheidsmeter geeft analoog de snelheid aan die je rijdt. De indicatoren worden verlicht met LED. Het LCD display toont de conditie van de accu’s, de kilometerstand, een klokje, en een tripmeter. In principe alles wat je nodig hebt.

Onder het zadel
Onder het zadel tref je de acculader en de accu(‘s). Beide zijn uitneembaar zodat je eventueel een extra accupack kunt wisselen of de accu(‘s) buiten de scooter kunt opladen. Een stopcontact hoeft dus niet binnen bereik te zijn aangezien je de set ook mee naar binnen kunt nemen.


**Daadwerkelijke actieradius wordt beïnvloed door weersomstandigheden, wegdek, rijgedrag en postuur van berijder.


Prijs is incl. kenteken, leges, verwijderingsbijdrage, rijklaarkosten en tenaamstellen

2019_Askoll_es_2_black.jpg


Terug naar het overzicht.